Decoproject beeldmerk

Specialized Hamburg Brand Store

Interieurontwerp, advies & realisatie

Decoproject beeldmerk

UITDAGING​

Wat wil je bereiken met jouw winkelinrichting?

Specialized is een zeer vooraanstaand merk in de fietsenwereld. Het staat bekend om kwaliteit, innovatie en design. Het merk uit Amerika heeft als missie om zowel voor de beginnende als de gevorderde fietser het juiste merk te zijn. Naast de ruime variatie aan fietsen – denk aan mountainbikes, racefietsen, e-bikes, fitnessbikes, crosshybrides en kinderfietsen – biedt het merk ook helmen, schoenen, kleding en zadels aan. De uitdaging voor de Specialized brand store in Hamburg was dat de binnenkant van de winkel net zo uniek mag zijn als de buitenkant: centrum Hamburg. Stijlvol, superstrak en gestroomlijnd waren termen die naar voren kwamen tijdens de intake.

Decoproject beeldmerk

aanpak​

Samen werken aan een innovatieve winkelinrichting

Allereerst hebben we bouwkundig advies gegeven over het pand, voorheen was het namelijk een modewinkel waar zeker het één en ander aan gebeuren moest. Ons contactpersoon Florian gaf duidelijk mee dat de brand store één grote showroom moet zijn. De designer heeft dit gerealiseerd door producten op een unieke wijze te presenteren middels verschillende vitrines. Zoals het plaatsen van racefietsen achter een windtunnel, een retro Specialized fiets in een glazen kast, een zadel in een doorkijkmuur, een wand vol met fietshelmen en een gangpad met aan twee zijdes fietsen boven elkaar. Zo ben je in elke hoek van de winkel opnieuw verrast!

Specialized Hamburg brand store projectinrichting door Decoproject

Decoproject beeldmerk

resultaat van de brand store

De showroom beleving

De oppervlakte van de winkel is niet ontzettend veel, maar als je de twee verdiepingen helemaal bent langsgegaan ben je zeker een uur kwijt. Er is, naast de mooie producten van Specialized, ook veel anders te zien. Beleving is er gecreëerd door bewegend beeld, een koffiebar en een mooi uitkijkpunt over de stad vanaf de tweede etage.

Uniek voor Specialized Hamburg

Gestroomlijnde fietsen

Specialized is sinds 1974 bezig met innoveren. Toen wielrenners sneller wilden gaan, investeerden ze in carbon en bouwden ze een eigen windtunnel. In de brand store in Hamburg hebben we zo’n zelfde windtunnel nagebootst. Je ziet vier windturbines met daarvoor een aantal racefietsen op podiums. Heel leuk om te zien!

Projectverlichting voor brand store concept Specialized Hamburg

Decoproject beeldmerk

Een unieke showroom

Met passende materialen

Voor dit project hebben we veel gebruik gemaakt van beton, hout, staal en lineaire lichtlijnen om een strak resultaat te krijgen. In de winkel hebben we een houten lattenwand van verschillende diktes gemaakt, hierdoor krijg je een 3D-effect. Doordat er ook nog verlichting tussen zit valt het nóg meer op! Dit is ongetwijfeld een unieke presentatie van de fietsen, zoals Specialized Hamburg heeft meegegeven in hun opdracht.

Uiteindelijk hebben wij het interieurontwerp van de winkel gemaakt en gerealiseerd, de gevelsigning ontworpen, geadviseerd over het bouwkundige gedeelte en het verlichtingsplan gemaakt en gerealiseerd. Kortom: een flinke – maar mooie – opdracht waar we erg trots op zijn!

Specialized Hamburg brand store projectinrichting door Decoproject

Flagship store Lucien Bike
Scroll naar boven